Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapustka z koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

główka młodej kapusty 1
pęczek koperku 1
gęstej kwaśnej śmietany 100 ml
sok z cytryny
mąki 1 łyżka
masła 1 łyżka
mała garść majeranku
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapustka z koperkiem

Kapustę poszatkuj. W dużym garnku rozgrzej masło, wrzuć kapustę i dolej pół szklanki wody. Dodaj majeranek, sól i duś pod przykryciem przez ok. 45 min, często mieszając. Pod koniec duszenia dodaj posiekany koperek i sok z cytryny. Zdejmij z ognia i lekko wystudź. Mąkę wymieszaj z 2 łyżkami wody i wlej do kapusty, a następnie zagotuj. Ponownie zdejmij z ognia i dodaj lekko posoloną wcześniej śmietanę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 26.09.2010 21:01
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak