Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki dyniowe z nadzieniem warzywno-czosnkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Na naleśniki

mus z dyni 200 ml
mleko 200 ml
jajko 2 sztuki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
mąka pszenna typ 650 1 szklanka

Nadzienie

rukola
kukurydza w puszce 1/2 puszki
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
sos czosnkowy 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki dyniowe z nadzieniem warzywno-czosnkowym

Kroki postępowania

1
Składniki na ciasto mieszamy i smażymy naleśniki. Smażymy dłużej niż normalne by przez dynie nie były surowawe w środku.
Na naleśnika układamy rukolę.
Krok 1 - Naleśniki dyniowe z nadzieniem warzywno-czosnkowym foto
2
Układamy kukurydze i fasolę czerwoną.
Krok 2 - Naleśniki dyniowe z nadzieniem warzywno-czosnkowym foto
3
Polewamy sosem czosnkowym najlepiej jak samemu zrobimy (z jogurtu naturalnego, majonezu u czosnku).
Zawijamy naleśnika.
Krok 3 - Naleśniki dyniowe z nadzieniem warzywno-czosnkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 22.03.2017 16:56
Ale smaczne :)
Wiesława1 22.03.2017 11:30
Pyszna propozycja
RenataZ-et 22.03.2017 10:23
super pomysł!
gosia56 22.03.2017 09:15
pyszne jedzonko;)
Krystyna32 22.03.2017 08:23
bardzo smaczne
anka1988 22.03.2017 08:09
przepadam za naleśnikami w wersji wytrawnej, super propozycja
justynkag 22.03.2017 06:29
Wyglądają pysznie
jagoda5913 22.03.2017 00:45
fajne naleśniki
Renata9 21.03.2017 22:15
Bardzo fajne naleśniczki
Łukasz15 21.03.2017 21:25
Bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak