Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki panierowane

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki 15 sztuk
czosnek 2 ząbki
jajko 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
olej do smażenia
natka pietruszki 1 łyżka posiekanej

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki panierowane

Krewetki oczyścić ,obsypać solą morską.
Następnie krewetki obtoczyć w wybitym i rozmąconym jajku.
Opanierować w bułce tartej.

Na patelni rozgrzać olej ,dodać posiekane ząbki czosnku.
Wrzucić panierowane krewetki,smażyć na złoty kolor,około 2 minuty z dwóch stron.

Odsączyć z oleju na ręczniku papierowym

Podawać od razu na ciepło,posypać posiekaną natką pietruszki .
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KuchniaMagdaLeny 11.06.2017 00:41
Pyszne krewetki :)
adelajda 14.05.2017 11:02
Na pewno super smakują :)
Diana Rusiłowicz 02.04.2017 00:37
Smacznie i pomysłowo.
paniusiaewa 01.04.2017 13:40
Panierowanych nigdy nie robiłam, może kiedyś się odważę, dzięki za pomysł.
anulka69 27.03.2017 20:11
no, no muszą być smaczne
ilka01 21.03.2017 22:38
pyszności ...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak