Sernik na zimno

Sernik na zimno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1/2 kostka
  • jaja

    2 sztuki
  • cukier

    1 szklanka
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • serek homogenizowany

    0,5 kg
  • mleko

    1 szklanka
  • galaretka truskawkowa

    1 opakowanie
  • żelatyna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki zimnej wody. Margarynę utrzeć z cukrami i jajkami, do masy dodać serki, zmiksować. Mleko zgotować, dodać żelatynę, ostudzić, połączyć z masą serową. Wylać do tortownicy ii wstawić do lodówki aby masa stężała.

Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Sernik zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

goofy9

02.06.2011 09:48
heh :) to nie było przezmnie przemyślane - poprostu sernik i czerwona galaretka ;)

Kate131

08.09.2010 13:48
UWIELBIAM,A TEN TAKI POLSKI RZECZYWIŚCIE:)

banditka

08.09.2010 11:18
dokladnie z konturem Polski sie kojarzy :)

Nina7

28.08.2010 16:59
W barwach Polski... Rewelacja:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat