Ciasto Rafaello

Ciasto Rafaello

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier drobny

    1,5
  • mąka pszenna

    1,5
  • mąka ziemniaczna

    1,5
  • mleko 3,2%

    1 szkl
  • żółtko jaja

    1szt
  • cukier wanilinowy

  • budyń kokosowy

    1szt
  • kokos

    1 paczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Półtorej szklani cukru, żółtko, cukier waniliowy , mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz szklankę mleka wymieszać w garnku, zgotować 2 szklanki mleka do niej dodać zmiksowaną masę oraz paczkę kokosu (10 dag) Gotować tą masę aż nie zgęstnieje . Powstały budyń, który ostygł połączyć z masłem (najlepiej aby było to roślinne) w przypadku braku Kasia. Na samym końcu dodać półtorej paczki kokosu. Następnie na średniej blaszce układać warstwę krakersów(najlepiej aby były to lajkonik- te się nie łamią ) krakersy-masa-krakersy-masa-krakersy-masa (ilość warstw ok.4-5) Na samym końcu posypujemy końcówką kokosu jaka nam została oraz rozdrabiamy ze 3-4 krakersy i posypujemy . Gotowe ciasto dajemy na 2-3 godzinki do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelinapac

06.04.2011 21:04
uwielbiam

kate.500

21.02.2011 09:23
Pychotka...

bursztynek

14.02.2011 23:27
takiego jeszcze nie próbowałam!

Bart

12.02.2011 21:52
uwielbiam to ciasto

Magdalena1110

02.02.2011 09:27
rewelka

Ania67

02.02.2011 08:58
Rewelacja

marta1371

31.01.2011 16:37
po prostu mniamuśne

Magda60

24.01.2011 10:59
super

cukiereczek

10.01.2011 10:44
wspaniałe

Małgorzata106

06.12.2010 21:42
przepyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat