Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z oliwkami, papryką i kaparami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana 100 g
papryka czerwona 1/2 szt
awokado 1 szt
łosoś wędzony plastry 100 g
oliwki czarne 1/4 szklanki
oliwki zielone 1/4 szklanki
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
bazylia świeża 10-15 listków
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyzeczki
jogurt naturalny 1/4 szklanki
ząbki czosnku 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
kapary całe Smak 1-2 łyżki
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z oliwkami, papryką i kaparami

Ugotować kaszę gryczaną we wrzątku według przepisu na opakowaniu .
Paprykę umyć, wyjąć nasiona i pokroić w kostkę lub w paski .
Awokado obrać i pokroić na małe kawałki .Oliwki zielone i czarne pokroić w krążki .Bazylię świeżą listki umyć i osuszyć .Łososia wyjąć z opakowania i pokroić na kostkę. Kaszę ugotowaną wyłożyć na talerz lub półmisek .Poukładać warzywa , łososia , oliwki , kapary osączone z zalewy ,listki bazylii. Jogurt wymieszać z czosnkiem przepuszczonym przez praskę ,posolić i polać całość .Posypać pieprzem i ziołami , podawać zaraz po przygotowaniu .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 21.03.2017 07:11
smaczny obiad
Róża1 21.03.2017 07:00
przepyszne danie !!!! ciekawe połączenie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak