Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto rosso

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

orzechy laskowe 50 gram
ząbek czosnku 1 szt
bazylia świeża 15 gram
parmezan 80 gram
pomidory suszone Smak 100 gram
olej rzepakowy 150 gram
sól 1/2 łyżeczki
chili szczypta

Porada

Do pesto najlepiej dodać tylko listki bazylii, bez łodyg.

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto rosso

1) Orzechy laskowe prażymy na patelni.
2) Parmezan ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
3) Następnie wszystkie składniki umieszczamy w wysokim naczyniu i rozdrabniamy je blenderem. Tak przygotowane pesto możemy dodać do dań z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 21.03.2017 19:43
fajny przepis
justynkag 21.03.2017 06:50
Pesto rewelacja muszę wypróbować
jagoda5913 21.03.2017 00:38
ciekawy pomysł
Iwusia 20.03.2017 22:38
ciekawa propozycja
wwwiolka 20.03.2017 20:13
Bardzo fajny przepis.
benka 20.03.2017 18:25
Świetny pomysł.
Lis 20.03.2017 18:17
Smakowicie się zapowiada:)
SzczyptaChili 20.03.2017 18:11
Musi pachnieć i smakować wyśmienicie
IKrakowianka 20.03.2017 18:01
ciekawe pesto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak