Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem daktylowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

daktyle 12 sztuk
kakao 1 łyżka
woda 1 szklanka
orzechy laskowe 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem daktylowy

Orzechy wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 10-15 minut.Mieszamy od czasu do czasu.Wyjmujemy orzechy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia.Miksujemy w malakserze na gładką masę.Daktyle moczymy w gorącej wodzie przez 15 minut.Odsączamy,dodajemy kakao i mieszankę orzechową. Blendujemy wszystko razem stopniowo dodając wodę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 20.03.2017 19:35
bardzo pyszny krem :)
agaK. 20.03.2017 16:48
Pyszny i ma wszechstronne zastosowanie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak