Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone golonki wieprzowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

golonka wieprzowa 2 sztuki

Marynata

Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat kilka ziaren
sól do smaku
miód 1/3 szklanki
ocet balsamiczny 1/3 szklanki
sos sojowy 1/2 szklanki
piwo jasne 1 szklanka
sos chili 2/3 szklanki
musztarda 3 łyżeczki
ząbki czosnku 4 sztuki
cebula 1 mała sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone golonki wieprzowe


Składniki marynaty mieszamy dokładnie. Do szczelnego worka wkładamy golonki, dodajemy marynatę. Dokładnie obtaczamy w niej golonki, żeby marynata dobrze pokryła całe mięso. Zostawiamy mięso w lodówce na całą noc.
Wyjmujemy golonki z marynaty lekko otrząsając z jej nadmiaru. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni C na funkcji grill. Pieczemy golonki aż będą miękkie i się zrumienią. Co jakiś czas obracamy mięso i polewamy marynatą. Podajemy z ulubionymi dodatkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 14.05.2017 14:43
smaki męża
Motorek 22.03.2017 08:54
uwielbiam takie jedzonko
as28 20.03.2017 21:41
super golonka
Ania321 19.03.2017 13:31
bardzo apetyczne :)
anka1988 19.03.2017 10:23
pyszny obiad
norweska20 18.03.2017 23:56
męska propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak