Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wielkanocna galareta

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1,5-2 kilogram
Żelatyna wieprzowa Prymat 50 gram
marchewka 3 sztuki
pietruszka 2 sztuki
seler korzeniowy 1/2 sztuki
nóżki wieprzowe 1,5-2 kilogramów
Ziele angielskie całe Prymat 5 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
ząbki czosnku 4-5 sztuk
koperek 3 łyżeczki
sól do smaku 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: wielkanocna galareta

Nóżki wieprzowe zalać wodą i gotować na małym ogniu około 2 godzin aż będą miękkie i dodać kurczaka oraz obraną włoszczyznę ,ziele angielskie liść laurowy sól, pieprz i rozmiażdżony czosnek .Gotować aż mięso będzie od chodzić od kości.
Wyjąć mięso i włoszczyznę i pozostawić do wystygnięcia .mięso obrać i pokroić w kostkę,tak samo marchewkę pokroić . Do miseczek lub do foremek sylikonowych : na spód układamy pokrojoną w kostkę marchewkę i posypujemy koperkiem później wykładamy mięso .Podgrzewamy wywar i dodajemy żelatynę dobrze mieszamy żeby żelatyna się rozpuściła i zalewamy mięso .Czekamy aż galareta zastygnie .Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 18.03.2017 19:28
Ładnie wygląda.
agaK. 18.03.2017 18:50
Fajna wersja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak