Sposób przygotowania
Z drożdży, cukru i połowy mleka zrobić rozczyn. Dokładnie wymieszać i odstawić na ok. 30 min w ciepłe miejsce. Przygotowany zaczyn łączymy z mąką i przygotowujemy ciasto drożdżowe. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Farsz: Pokrojona drobno cebulę zeszklić na maśle. pieczarki kroimy w plasterki i przesmażamy na oleju. Po ok. 15 min do pieczarek dodajemy posiekana drobno kapustę kiszoną i cebulę. Doprawiamy do smaku.
Kiedy już wyrośnie rozrabiamy ponownie i dzielimy na dwie części. Rozwałkowujemy. Pierwszy placek kładziemy na blaszce a na niego farsz, przykrywamy farsz drugim plackiem. Odstawiamy do wyrośnięcia. Pieczemy
Farsz: Pokrojona drobno cebulę zeszklić na maśle. pieczarki kroimy w plasterki i przesmażamy na oleju. Po ok. 15 min do pieczarek dodajemy posiekana drobno kapustę kiszoną i cebulę. Doprawiamy do smaku.
Kiedy już wyrośnie rozrabiamy ponownie i dzielimy na dwie części. Rozwałkowujemy. Pierwszy placek kładziemy na blaszce a na niego farsz, przykrywamy farsz drugim plackiem. Odstawiamy do wyrośnięcia. Pieczemy
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
misia53
IZABELA29
goofy9