Kulebiak z kapustą i pieczarkami

Kulebiak z kapustą i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szklanka
  • olej

    7 łyżek
  • mąka

    2 szklanki
  • drożdże

    5 dag
  • żółtka

    4 sztuki
  • sól

  • cukier

    2 łyżki
  • pieczarki

    40 dag
  • cebula biała

    2 sztuki
  • kapusta kiszona

    40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z drożdży, cukru i połowy mleka zrobić rozczyn. Dokładnie wymieszać i odstawić na ok. 30 min w ciepłe miejsce. Przygotowany zaczyn łączymy z mąką i przygotowujemy ciasto drożdżowe. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Farsz: Pokrojona drobno cebulę zeszklić na maśle. pieczarki kroimy w plasterki i przesmażamy na oleju. Po ok. 15 min do pieczarek dodajemy posiekana drobno kapustę kiszoną i cebulę. Doprawiamy do smaku.
Kiedy już wyrośnie rozrabiamy ponownie i dzielimy na dwie części. Rozwałkowujemy. Pierwszy placek kładziemy na blaszce a na niego farsz, przykrywamy farsz drugim plackiem. Odstawiamy do wyrośnięcia. Pieczemy

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

goofy9

20.06.2013 11:25
polecam, jest pyszny

IZABELA29

20.06.2013 08:28
taki kulebiak mogłabym zrobić

misia53

19.06.2013 09:38
już na sam zapach ślinka mi leci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat