Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe ucierane z gruszką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślanka 1 szklanka
mąka pszenna 2,5 szklanki
cukier 3/4 szklanki
kakao 3 łyżki
jajko 3 sztuki
proszek do pieczenia łyżeczki
olej 1/2 szklanki
gruszki 4 sztuki
czekolada mleczna 1/2 tabliczki
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe ucierane z gruszką

Cukier ubijamy z jajkami.

Dodajemy maślankę i olej, mieszamy.

Mąkę z proszkiem i kakao wsypujemy do masy, mieszamy.

Gruszki kroimy na połówki ( u mnie z kompotu, mogą być też świeże)

Ciasto wylewamy do foremki i układamy gruszki.

Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Po wystudzeniu polewamy czekoladą roztopioną w parze wodnej i posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 21.03.2017 17:04
fajny przepis
Ela15 19.03.2017 11:24
na pewno pysznie smakuje
Krystyna32 18.03.2017 09:36
pyszne ciasto
Franciszek 18.03.2017 00:24
dobre do kawy
Renata9 17.03.2017 21:37
Pyszne ciacho
Stenka 17.03.2017 20:56
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak