Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne leniwe pierogi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biały ser 50 dag
mąka 4 łyżki
jajko 2 sztuki
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne leniwe pierogi

Ser mielimy razem z cebulą , dodajemy jajka i mąkę , mieszamy , doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto zagniatamy , formujemy wałeczki o średnicy 3 cm. Lekko spłaszczyć i kroić ukośne kluski. Wrzucamy na wrzącą , osoloną wodę i gotujemy 3 minuty. Podajemy polane zrumienionym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 10.03.2014 13:53
pyszne kluseczki
marta0906 06.01.2011 12:03
Przepyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak