Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki z mięsem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 15 dag
mąka ziemniaczana 5 dag
jajko 2 sztuki
drożdże 1 dag
cebula 1 sztuka
ogórek kiszony 1 sztuka
mleko 1/2 szklanki
mięso 30 dag
gałka muszkatołowa 1 szczypta
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki z mięsem

Cebulę drobniutko siekamy. Z obu mąk , jajek , cebuli i drożdży zagniatamy ciasto. Dodać sól i gałkę. Wyrobić i odstawić do wyrośnięcia. Mięso upiec , zmielić , dodać posiekanego ogórka , doprawić solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować , wykroić okrągłe placuszki. Na placuszki układamy po łyżeczce farszu , zlepić brzegi i formować kulkę. Smażymy na głębokim tłuszczu jak paczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 07.10.2010 08:40
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak