Pączki z mięsem

Pączki z mięsem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    15 dag
  • mąka ziemniaczana

    5 dag
  • jajka

    2 sztuki
  • drożdże

    1 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • ogórek kiszony

    1 sztuka
  • mleko

    1/2 szklanki
  • mięso

    30 dag
  • gałka muszkatołowa

    1 szczypta
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę drobniutko siekamy. Z obu mąk , jajek , cebuli i drożdży zagniatamy ciasto. Dodać sól i gałkę. Wyrobić i odstawić do wyrośnięcia. Mięso upiec , zmielić , dodać posiekanego ogórka , doprawić solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować , wykroić okrągłe placuszki. Na placuszki układamy po łyżeczce farszu , zlepić brzegi i formować kulkę. Smażymy na głębokim tłuszczu jak paczki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

07.10.2010 08:40
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat