Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z omastą i kefirem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 1 kg
słonina wędzona 150 g (u nas hiszpańska)
kefir 1 l
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z omastą i kefirem

Ziemniaki obieramy, gotujemy we wrzątku do miękkości. Odcedzamy.
Słoninę kroimy w kostkę, wytapiamy na rozgrzanej patelni. Następnie dodajemy ziemniaki, smażymy, do smaku doprawiamy solą i świeżo mielonym, czarnym pieprzem.
Podajemy z ulubionym kefirem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak