Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia w panierce z papryką mieloną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2 sztuka
bułka tarta pikantna do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 2 opakowania
tłuszcz do smażenia do smaku
sól do smaku
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia w panierce z papryką mieloną

Bułkę tartą wymieszać z papryką w jednej miseczce. W kolejnej miseczce roztrzepujemy jajka. Cukinię starannie myjemy a następnie kroimy w plasterki. Cukinię moczyć w jaku a następnie panierować w bułce tartej z papryką. Gotowe smażymy na złoty kolorek. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 29.01.2014 08:08
chętnie spróbuję
Bernadeta1 28.09.2013 00:02
często taką robię
czekoladka_m 03.09.2013 21:11
Mój mąż uwielbia taką cukinię;)
Angelika10 29.03.2013 00:39
fajny przepis
RenataZ-et 10.03.2012 21:20
to coś dla mnie :)
malenkaaa_85 30.08.2010 11:47
ja tez uwielbiam cukinie
cichor 30.08.2010 09:41
a ja się zastanawiałam co zrobić z cukinią :)
IlonaAlbertos 28.08.2010 19:35
Mój mąż ją uwielbia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak