Zrazy z kury

Zrazy z kury

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kury

    0,5 kg
  • plasterki szynki

    10 sztuk
  • serka topionego

    4-5 sztuk
  • masło

    do smaku
  • olej do smażenia

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • papryka

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte filety rozbij na cienkie plastry, podziel na mniejsze płaty takiej wielkości, by dały się później zwinąć, posól je, posyp szałwią, tymiankiem . Na każdym płacie mięsa połóż plasterek szynki, kawałeczek sera, odrobinę masła, ewentualnie posyp jeszcze posiekaną natką pietruszki i dołóż paseczek świeżej papryki, następnie ciasno zwiń. Jeśli zawiniątko się rozpada, zepnij je wykałaczką lub obwiąż nitką. Zrazy opanieruj (w jajku i tartej bułce), po czym obsmaż na oleju na złoty kolor, następnie podduś na malutkim ogniu pod przykrywką dodając ewentualnie odrobinę masła. Można też zrazy, po obsmażeniu na patelni, wstawić na pół godziny do średnio gorącego piekarnika. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Łukasz15

23.06.2013 13:46
Muszę wypróbować

RenataZ-et

15.03.2013 23:06
smaczna propozycja na zrazy

Barbara55

13.01.2012 15:23
fajna nazwa

kielcok1

30.11.2011 16:01
a co na to kura?

rakow2

22.04.2011 13:55
dobrze się zapowiada

IlonaAlbertos

11.09.2010 00:26
Ciekawy przepis :)

sylwiachmiel

23.05.2010 15:11
dobry obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat