Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z kury

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kury 0,5 kg
plasterki szynki 10 sztuk
serka topionego 4-5 sztuk
masło do smaku
olej do smażenia do smaku
sól do smaku
papryka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z kury

Umyte filety rozbij na cienkie plastry, podziel na mniejsze płaty takiej wielkości, by dały się później zwinąć, posól je, posyp szałwią, tymiankiem . Na każdym płacie mięsa połóż plasterek szynki, kawałeczek sera, odrobinę masła, ewentualnie posyp jeszcze posiekaną natką pietruszki i dołóż paseczek świeżej papryki, następnie ciasno zwiń. Jeśli zawiniątko się rozpada, zepnij je wykałaczką lub obwiąż nitką. Zrazy opanieruj (w jajku i tartej bułce), po czym obsmaż na oleju na złoty kolor, następnie podduś na malutkim ogniu pod przykrywką dodając ewentualnie odrobinę masła. Można też zrazy, po obsmażeniu na patelni, wstawić na pół godziny do średnio gorącego piekarnika. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 23.06.2013 13:46
Muszę wypróbować
RenataZ-et 15.03.2013 23:06
smaczna propozycja na zrazy
Barbara55 13.01.2012 15:23
fajna nazwa
kielcok1 30.11.2011 16:01
a co na to kura?
rakow2
rakow2 22.04.2011 13:55
dobrze się zapowiada
IlonaAlbertos 11.09.2010 00:26
Ciekawy przepis :)
sylwiachmiel 23.05.2010 15:11
dobry obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak