Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z fetą i czerwonym pesto

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie marynowane 500 gram
cebula 1 sztuka
ser feta 0,5 kostki
czerwone pesto
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z fetą i czerwonym pesto

Z marynowanych śledzi pozbywamy się skóry. Ser feta kroimy w kosteczkę.

Na każdy płat śledzia układamy po kostce sera feta i zwijamy w rulonik.

Cebulę obieramy, myjemy w kroimy w kosteczkę. Układamy cebulę w naczyniu ( ja to robię w żaroodpornym). Następnie układamy ruloniki.

Na każdy wykładamy po łyżeczce czerwonego pesto. Polewamy olejem.

Najlepiej smakują po kilku godzinach spędzonych w lodówce.

Przekładamy na talerz. Smacznego ;)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 03.04.2017 09:47
Super pomysł
Pani Domu 21.03.2017 13:42
fajne śledziki
gosia56 20.03.2017 17:50
tak jeszcze nie łączyłam śledzi na pewno pyszne;)
Aleksandra/Olcia 20.03.2017 16:55
nie jadłam śledzi w takim połączeniu smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak