Pierożki syberyjskie

Pierożki syberyjskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    60 dag
  • woda

    8 łyżek
  • sól do smaku

  • mięso mielone - mieszane

    60 dag
  • jajka

    2 sztuki
  • masło

    1 łyżka
  • koperek

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki , jajka, wody zarabiamy ciasto z sola do smaku. Odkładamy na godzinę. Czosnek i cebulę siekamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy do mięsa oraz jajko , koperek posiekany, doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy. Ciasto rozwałkować na cienki placek i kroić kwadraty. Na każdy kwadrat kładziemy farsz i zlepiamy trójkątne pierożki. Gotujemy we wrzącej wodzie z dodatkiem 3 łyżek oleju ok 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

madzialena19

17.08.2012 20:19
pyszne pierożki

cichor

30.08.2010 09:36
mniam mniam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat