Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki syberyjskie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 60 dag
woda 8 łyżek
sól do smaku
mięso mielone - mieszane 60 dag
jajko 2 sztuki
masło 1 łyżka
koperek 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki syberyjskie

Z mąki , jajka, wody zarabiamy ciasto z sola do smaku. Odkładamy na godzinę. Czosnek i cebulę siekamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy do mięsa oraz jajko , koperek posiekany, doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy. Ciasto rozwałkować na cienki placek i kroić kwadraty. Na każdy kwadrat kładziemy farsz i zlepiamy trójkątne pierożki. Gotujemy we wrzącej wodzie z dodatkiem 3 łyżek oleju ok 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 17.08.2012 20:19
pyszne pierożki
cichor 30.08.2010 09:36
mniam mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak