Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na wędzonce z mlekiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
żeberka wędzone 40 dag
woda 2 litry
kasza jęczmienna 3 łyżki/kopiate
mleko 1/2 szklanki
sól i pieprz do smaku
koper świeży 2 łyżki/posiekany

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na wędzonce z mlekiem

Wykonanie:
Włoszczyznę opłukać, pokroić i razem z żeberkami włożyć do zimnej wody. Gotować przez 20 minut, następnie wsypać kaszę i gotować bardzo powoli przez godzinę(do rozklejenia się kaszy) Pod koniec gotowania, przyprawić do smaku, zalać mlekiem, zgotować, odstawić z ognia i posypać koperkiem. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 15.03.2017 12:01
Na wędzące i z mlekiem jeszcze nie jadłam.
pestka 14.03.2017 15:04
smaczna zupa
RenataZ-et 14.03.2017 10:32
lubię takie zupy
Bożena Matuszczyk 14.03.2017 09:27
Smaczna zupka lubie krupnik.;)
Ania321 13.03.2017 20:33
apetyczna zupka :)
Wafelek2601 13.03.2017 20:28
Wygląda bardzo smacznie
Krzysztof15 13.03.2017 20:24
pyszna zupka
agnieszka214 13.03.2017 18:09
Domowy pyszny krupnik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak