Babka z kaszy jaglanej

Babka z kaszy jaglanej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    25 dag
  • słonina

    10 dag
  • koperek

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • cukier

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę gotujemy na sypko we wrzącej osolonej wodzie. Doprawiamy solą i cukrem, mieszamy z posiekanym koperkiem. Naczynie do zapiekania wykładamy plasterkami słoniny i wykładamy kaszę. Zapiekamy 30 minut w temperaturze 200 stopni. Polewamy stopioną słoniną . Podajemy jako dodatek do duszonego mięsa

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IwonaKa

03.10.2013 00:19
zjadłabym taką

madzialena19

12.10.2011 19:29
fajna babka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat