Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek po węgiersku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 4 łyżki
wołowina bez kości 75 dag
papryka czerwona 3 sztuki
pieczarki 15 dag
cebula 3 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
jajko 1 sztuka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Placek po węgiersku

Ziemniaki trzemy na tarce , odsączamy nadmiar wody. Dodajemy mąkę i jajko, wyrabiamy masę i smażymy na dużej patelni duże placki. Wołowinę kroimy w drobną kostkę, obtaczamy w mące i obsmażamy. Cebulę oraz pieczarki kroimy w kostkę dodajemy do mięsa i smażymy. Przyprawiamy do smaku. Placki smarujemy farszem , składamy na pół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina16 25.04.2012 23:48
smaczny placek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak