Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z szynki i jajko w galarecie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Farsz:
ogórki konserwowe 1 szt
marchewka ugotowana 1/2 szt
por (biała część) 1 łyżka drobno posiekanego
majonez 1 łyżka
sól
pieprz
Dodatki:
szynka 6 plastrów
jajko 2 szt
groszek konserwowy ok5 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
bulion 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z szynki i jajko w galarecie

W gorącym bulionie rozmieszać żelatynę, doprawić do smaku i odstawić do lekkiego stężenia( można przygotować więcej). Ogórki i marchew pokroić w słupki.

Na każdym plastrze szynki zrobić kleks z majonezu, obsypać porem, położyć słupki marchwi i ogórka. Oprószyć trochę solą i pieprzem.

Każdy plaster szynki zwinąć w roladkę. Na półmisek wyłożyć groszek i zalać troszkę tężejącym bulionem. Ułożyć roladki i pokrojone jajko. Zalać resztą tężejącej galaretki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 15.03.2017 00:22
Smakowita przekąska.;)
Wacław 11.03.2017 20:07
pyszna przekąska
Bernadeta1 11.03.2017 18:11
smaczna przekąska
katarzynka455 11.03.2017 13:12
Dziękuję Wam baaardzoo:)
Wiesława1 11.03.2017 10:20
Ciekawa propozycja
Justi2401 11.03.2017 09:23
Fajna przystawka na Wielkanocny stół. Porywam przepis :)
mirosława4 11.03.2017 08:49
apetyczna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak