Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche serduszka z marmoladą z czarnej porzeczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mąka 300 gram
masło 120 gram
cukier puder 50 gram
żółtko jajek 3 sztuki
sól szczypta

oraz

marmolada z czarnej porzeczki
cukier puder do oprószenia ciasteczek

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche serduszka z marmoladą z czarnej porzeczki



Ciasto kruche:

składniki zagnieść do uzyskania jednolitej kuli ciasta,zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce ( 1 godzinę )

Ciasto cienko rozwałkować i za pomocą foremki wykrawać serduszka.

W połowie ciastek wykroić mniejsze serca.

Piec w 200 stopniach 10 minut.

Po upieczeniu i ostygnięciu ciastka bez otworów posmarować marmoladą i przykryć drugim ciastem .

Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bryndzia93 13.03.2017 12:57
Fajne ciasteczka :)
wwwiolka 10.03.2017 19:54
Bardzo fajny przepis.
benka 10.03.2017 19:27
Apetyczne ciasteczka.
Barbara13 10.03.2017 17:37
Smaczne ciasteczka
Janina 10.03.2017 16:36
Fajne ciasteczka;))
Ola1young 10.03.2017 16:26
bardzo pyszne ciasteczka :)
IKrakowianka 10.03.2017 14:39
super ciasteczka
Madzai 10.03.2017 14:07
Pyszne ciasteczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak