Samażone bakłażany po grecku

Samażone bakłażany po grecku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 10 dag mąki

  • olej do smażenia

  • sos tzatziki

  • aól, pieprz

  • bakłażan

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażany umyść, pokroić na plastry. Ułożyć na sicie, posypać solą, odstawić by ociekły z soku (30 min -1 godz). Mąkę wymieszać ze szczyptą soli ipieprzu, obtaczać w niej bakłażana i smażyć na rozgrzanym oleju, podawać gorące z sosem.

W podobny sposób można przygotować cukinię (sól dodajemy tylko do panierki, nie solimy cukinii by puściła sok).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

23.11.2011 07:53
pycha

kamilaj

29.08.2010 19:31
wypróbuję na pewno

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat