Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina inaczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 75 dag
olej 4 łyzki
cebula 3 sztuki
czosnek
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżka
pieprz, sól
Liść laurowy suszony Prymat
rozmaryn
białe wino 1/2 szklanki
ziemniaki 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina inaczej

Do brytfanny wlej olej, ułożyć na nim warstwę pokrojonej w paski cebuli, roztarty czosnek, posypać paprykę, a następnie położyć warstwę wołowiny pokrojonej w plastry. Mięso posypać wegetą i pieprzem, ponownie ułożyć warstwę cebuli i tak na zmianę. Do ostatniej cebuli dodać listek laurowy i rozmaryn. Zalać wszystko niewielką ilością wody, nieco posolić i gotować pod przykryciem na średnim ogniu. Po godzinie gotowania wlać wino, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować jeszcze pól godziny. Potrawę te można gotować w szybkowarze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak