Wołowina inaczej

Wołowina inaczej

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina bez kości

    75 dag
  • olej

    4 łyzki
  • cebula

    3 sztuki
  • czosnek

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 łyżka
  • pieprz, sól

  • liść laurowy

  • rozmaryn

  • białe wino

    1/2 szklanki
  • ziemniaki

    40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do brytfanny wlej olej, ułożyć na nim warstwę pokrojonej w paski cebuli, roztarty czosnek, posypać paprykę, a następnie położyć warstwę wołowiny pokrojonej w plastry. Mięso posypać wegetą i pieprzem, ponownie ułożyć warstwę cebuli i tak na zmianę. Do ostatniej cebuli dodać listek laurowy i rozmaryn. Zalać wszystko niewielką ilością wody, nieco posolić i gotować pod przykryciem na średnim ogniu. Po godzinie gotowania wlać wino, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować jeszcze pól godziny. Potrawę te można gotować w szybkowarze.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat