Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanoc: Jajka po szkocku

5.0
(24)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowo-wołowe 1 kg
jajko 10
cebula czerwona 1
ząbki czosnku 4
Musztarda chrzanowa Prymat 2 łyżki
koperek 1 pęczek
jogurt naturalny 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
cząber
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanoc: Jajka po szkocku

Jajka ugotować na twardo, obrać i odłożyć na bok. Mięso przełożyć do misy robota, dodać drobno posiekaną cebulę i czosnek, zmiksować, aż otrzymamy konsystencję pasty. Do masy dodać musztardę, jogurt, cząber i posiekany szczypiorek. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.
Mięso podzielić na 10 równych części. Z każdej zrobić placek, na środek położyć jajko i dokładnie przykryć je mięsem. Mięsne kulki obtoczyć w bułce tartej. Jajko po szkocku smażyć na głębokim oleju na złoty kolor. Możne je też upiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni przez ok. 40-45 minut. Podawać z buraczkami tartymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 16.03.2018 16:00
Patrząc na takie zdjęcia człowiek momentalnie robi się głodny. :)
anka1988 06.04.2017 20:35
od razu mnie zaciekawiły
IZABELA29 02.04.2017 19:37
Robilam i świetnie sie sprawdzają na świątecznym stole
Lis 31.03.2017 18:59
Bardzo smakowicie się prezentuje:)
MonikaW 25.03.2017 20:11
Też je lubię
Bożena Matuszczyk 22.03.2017 08:34
Śliczne i pyszne jajka.;)
cookingangelika 14.03.2017 10:34
świetne po prostu, uwielbiam je
Edita 13.03.2017 08:53
fajna przekaska
halina17 08.03.2017 19:24
Robię jajka po szkocku , moja rodzinka lubi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak