Papryka faszerowana z serem

Papryka faszerowana z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 6 średniej wielkości papryk (najlepiej czerwonych lub zółtych)

  • 3 ząbki czosnku

  • 100 ml oliwy z oliwek

  • łyżka posiekanej mięty

  • skóra otarta z 1 cytryny

  • łyżka niesolonych orzeszków ziemnych

  • ser feta

    40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki umyj, odciąć czapeczki, oczyścić z pestek, przesmarowac oliwą, piec 10 minut w teperaturze ok.250 st.C.
Czosnek i orzeszki siekamy, łączymy ze sobą i z miętą, pieprzem oraz ze skórką z cytryny dodajemy do rozdrobnionego twarogu (wtedy solimy) i tymże farszem napełniamy papryki. Skrapiamy je po górze oliwą i do piekarnika (220-230 st.c, na 15-20 minut). Usuwamy zbrązowiałą skórkę.
Bardzo pyszna na ciepło do grillowanego drobiu, ale znakomicie smakuej też na zimno z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

29.07.2011 12:28
super

izoldaaa6

09.09.2010 11:24
bardzo ciekawe jak dotąd to faszerowałam samym mielonym :0

kamilaj

29.08.2010 19:32
zdecydowanie dałabym fete a nie twarog

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat