Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki z boczniaków

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczniaki ok 1/2 kg
kurczak 2 ćwiartki
marchew 2 szt
por 1/2 szt
lubczyk świeży 1 gałązka
natka pietruszki 1/2 pęczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
przyprawa uniwersalna
masło 1 łyżka
pieprz
mąka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki z boczniaków

Mięso umyć, zalać ok 3 litrami wody i postawić do gotowania. Dodać obrane i umyte warzywa, posolić i gotować do miękkości mięsa.
Ugotowane mięso wyjąć, wystudzić i obrać. Wyjąć warzywa.
Boczniaki, oczyścić, odciąć nóżki, opłukać i pokroić w paski. Wrzucić do rosołu i gotować, dodać liść laurowy, obrane rozdrobnione mięso i marchew.
Doprawiamy do smaku, dodajemy majeranek, zagęszczamy jasną zasmażką z mąki i gotujemy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 23.01.2019 11:39
Swietna zupa :)
adelajda 08.03.2017 12:34
Zupa jak dla mnie ...pyszna :)
w mojej kuchni 08.03.2017 09:25
moje smaki w tym daniu
Bożena Matuszczyk 07.03.2017 22:40
Uwielbiane przez moja rodzinkę.;)
Barbara13 07.03.2017 21:21
Ciekawa propozycja
halina17 07.03.2017 20:24
Ładnie podane flaczki z boczniaków.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak