Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaśnica na golonce

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonka wieprzowa przednia
kapusta kiszona 700 g
ziemniaki 500 g
Ziele angielskie całe Prymat 3-4
Liść laurowy suszony Prymat 2
Pieprz czarny mielony Prymat
cebula biała duża
smalec 2 łyżki
skwarki do smaku
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśnica na golonce

Ugotować wywar z golonki. Odcedzić i połączyć z posiekaną kapustą, listkami laurowymi, zielem angielskim oraz uniwersalną przyprawą warzywną. W międzyczasie obrać i pokroić mięso z golonki i dodać do kapusty. Gotować do miękkości.
Ziemniaki pokroić w niewielką kostkę, zalać gorącą wodą, dodać niewielką ilość soli. Ugotować i razem z wywarem dolać do miękkiej kapusty.
Posiekać cebulę i zrumienić na smalcu ze skwarkami. Dodać do zupy.
Doprawić pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 08.03.2017 09:20
Kusząca zupa,pycha :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak