Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka marynowana w tymianku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka około 400 gram
tymianek posiekane świeże listki 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat do smaku
oliwa 3 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
cytryna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka marynowana w tymianku



Pierś z kurczaka myję i tnę na mniejsze porcje .

W miseczce mieszam oliwę z oliwek ,dosypuję listki tymianku, paprykę słodką,pieprz, sok wyciśnięty z cytryny oraz sól.

Nacieram kawałki mięsa.

Zostawiam na 4 godziny.( najlepiej na noc ).

Mięso przekładam na ruszt grilla ,griluję po 10 minut z każdej strony, co jakiś czas polewając mięso marynatą.

Podaję na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 11.03.2017 08:12
fajny pomysł
edytazaw89@wp 09.03.2017 18:59
Wygląda pysznie
dodi 07.03.2017 13:07
mniam, mniam
mirosława4 07.03.2017 12:26
smaczne mięsko
olkaaa 07.03.2017 10:50
brzmi ciekawie
w mojej kuchni 07.03.2017 08:53
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak