Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z kaszą gryczaną , oliwkami i kaparami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 100 g
kasza gryczana 100 g
woda 1 litr
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Tymianek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżęczki
oliwa 1 łyżka
oliwki czarne 10 szt
oliwki zielone 10 szt
pomidorki koktajlowe 6-10 szt
rukola 1 garść
kapary 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z kaszą gryczaną , oliwkami i kaparami

Kroki postępowania

1
Kaszę ugotować w wodzie z dodatkiem soli około 15 -20 minut .Mieszając od czasu do czasu do odparowania płynu .
Krok 1 - Łosoś z kaszą gryczaną , oliwkami i kaparami  foto
2
Wyłożyć na talerze .
Krok 2 - Łosoś z kaszą gryczaną , oliwkami i kaparami  foto
3
Łososia pokroić na małe kawałki , pomidorki koktajlowe na połówki. Oliwki czarne i zielone pokroić w krążki . Rukolę umyć i osuszyć , wymieszać z kaszą , przyprawić do smaku pieprzem , ziołami i dodać kapary .Skropić oliwą z .Podawać na obiad lub kolację .
Krok 3 - Łosoś z kaszą gryczaną , oliwkami i kaparami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak