Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z serem i szynką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
szynka ok 15 dag
kukurydza konserwowa ok 1 op
ogórek konserwowy 4-5 szt
por (biała część) 1/3 szt
ser żółty ok 10 dag
sól
pieprz
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z serem i szynką

Ryż ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na op. Wyłożyć na sito, przelać wodą i osączyć.
Szynkę i ser pokroić w kostkę. Ogórki też pokroić w kostkę i osączyć. Por drobno posiekać.
Wszystko oprószyć solą i pieprzem, wymieszać i połączyć majonezem, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 07.03.2017 17:45
smaczne jedzonko
RenataZ-et 07.03.2017 09:57
smaczna sałatka
MonikaW 07.03.2017 08:16
fajny przepis
Lis 06.03.2017 22:48
Uwielbiam taką:)
Bożena Matuszczyk 06.03.2017 22:37
Smaczna i kusząca sałatka.;)
MagdalenaIC 06.03.2017 21:42
Pysznie :)
halina17 06.03.2017 20:44
Ładnie podana sałatka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak