Pierniczek w czekoladowej glazurze

Pierniczek w czekoladowej glazurze

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1 szklanka
  • miód

    1 szklanka
  • margaryna

    1/2 kostki
  • jajka

    6 sztuk
  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cynamon Prymat

    1 łyżeczka
  • śmietana

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Roztopić margarynę z cukrem, miodem i przyprawą do piernika. Potem wlać śmietanę i zagotować. Gdy ostygnie do zimnego dodać żółtka, mąkę, sodę i cynamon na końcu pianę z białek. Piec około 1 godziny. Po ostygnięciu polać polewą czekoladową. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emilia21

02.12.2011 11:09
super

Emilia21

02.12.2011 11:09
super

anoosia

06.10.2011 12:08
mniam, uwielbiam piernik a z czekoladą to już w ogole pychota

bami

30.06.2011 11:29
Bardzo lubię piernik :)

magical66

25.05.2011 16:06
rewelacja

FAFIK

09.03.2011 06:57
Super przepis

iknkirke

17.02.2011 11:13
pycha

eli82

20.12.2010 11:13
mniam

ewelinapac

02.12.2010 10:14
ekstra

Grażyna13

06.10.2010 13:32
bardzo fajny !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat