Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z wątróbki drobiowej z wędzoną śliwką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg.
śliwki wędzone 50 gram
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
masło klarowane

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z wątróbki drobiowej z wędzoną śliwką

Wątróbkę umyć i osuszyć , usunąć błonki.

Podsmażyć na maśle , przełożyć do miski ,zimną wątróbkę zmielić razem ze śliwką następnie doprawić solą i pieprzem oraz majerankiem.

Masę przełożyć do foremek ,zalać roztopionym masłem .

Schłodzić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 09.03.2017 17:58
fajny przepis
Wacław 07.03.2017 09:20
interesująca propozycja :-)
wwwiolka 05.03.2017 21:28
Bardzo fajny przepis.
bertpvd 05.03.2017 21:19
Super przepis
Beatris 05.03.2017 21:00
Z pewnością pyszny, chętnie zjadłabym na kromce domowego chlebka :)
agaK. 05.03.2017 19:55
Fajne porcyjki, super:)
RenataZ-et 05.03.2017 17:17
bardzo fajny przepis
Renataj 05.03.2017 12:57
Z pewnością pyszny:)
Stenka 05.03.2017 12:25
ciekawa propozycja
Franciszek 05.03.2017 11:12
ciekawe połączenie
Krzysztof15 05.03.2017 11:09
bardzo smaczny
Madzai 05.03.2017 11:00
Super przepis
olkaaa 05.03.2017 10:39
brzmi ciekawie
gosia56 05.03.2017 10:05
na pewno pyszny ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak