Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka w chrupiącej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 1 kg
mąka kukurydziana 1 szklanka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka w chrupiącej panierce

Od skrzydełek należy odciąć lotki (końcówki). Następnie podzielić je na połowę. Do miski ze skrzydełkami dodać maggi, sól, cukier, jajo. Wymieszać i odstawić na 45min. Potem dodać ćwierć szklanki wody, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Smażyć na głebokim tłuszczu.
WAŻNE: przed smażeniem skrzydełek rozgrzać olej. Po wrzuceniu skrzydełek zmniejszyć temperaturę/płomień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Arlanna 11.12.2010 08:32
Mniam pyszne :)
Tahitha 21.10.2010 05:39
Pychotka,
monisia1977 07.09.2010 07:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak