Skrzydełka w chrupiącej panierce

Skrzydełka w chrupiącej panierce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka

    1 kg
  • mąka kukurydziana

    1 szklanka
  • przyprawa do zup Kucharek

    2 łyżki
  • sól

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Od skrzydełek należy odciąć lotki (końcówki). Następnie podzielić je na połowę. Do miski ze skrzydełkami dodać maggi, sól, cukier, jajo. Wymieszać i odstawić na 45min. Potem dodać ćwierć szklanki wody, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Smażyć na głebokim tłuszczu.
WAŻNE: przed smażeniem skrzydełek rozgrzać olej. Po wrzuceniu skrzydełek zmniejszyć temperaturę/płomień.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Arlanna

11.12.2010 08:32
Mniam pyszne :)

Tahitha

21.10.2010 05:39
Pychotka,

monisia1977

07.09.2010 07:55
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat