Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z sarny

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka z sarny 1 kg
cebula biała 7 sztuk
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z sarny

Cebulkę obrać , posiekać, udusić na patelni. Wątróbkę moczyć w mleku przez kilka godzin, zdjąć błonę, pokroić na kawałki. Usmażyć na patelni, podlac wodą, dusić do miękkości, dodać cebulą, doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami i ogórkiem kiszonym. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 12.02.2012 12:42
nigdy nie jadłam
Chojłówna 10.10.2011 10:32
jadłam i jest dobra:D
jolaxa1 01.02.2011 15:35
ja tez bym chyba nie byla w stanie :(
anja3107 06.01.2011 14:28
z sarny jeszcze nie jadłam wątróbki
PaniMISIOWA 07.10.2010 07:00
Ja bym chyba nie mogła zjeść sarny... :-(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak