Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowy pudding

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

5 łyżek zmielonych orzechów włoskich
3 jaja
25 dkg. bułki ( środek)
2 szklanki mleka
3 płaskie łyżki cukru

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowy pudding

Składniki na brytfankę o średnicy 16 cm.
Miękisz bułki namoczyć w mleku
żółtka jaja zmiksować z cukrem na kogel mogel.
Do zmiksowanej masy wsypać orzechy i wymieszać.
Na końcu dodać ubitą pianę z białek.
Mieszamy łyżką i umieszczamy w formie do pieczenia.
Piekłam w tortownicy. Na dno dałam papier do pieczenia a boki posmarowałam masłem.


Piec 30-40 min w 150 *C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 27.04.2017 00:41
Pysznie wygląda.
Marcepanowy kącik 03.03.2017 16:37
Dziękuję za miłe słowa :)
Franciszek 03.03.2017 00:40
super pomysl
Justi2401 02.03.2017 17:01
Super pomysł na wykorzystanie bułeczki. Pychota :)
Róża1 02.03.2017 16:16
bardzo ciekawy pomysł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak