Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabanosy w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1
cienka kiełbasa 5
żółty ser starty 15 dag
ketchup łagodny kilka łyżek
oregano świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Kabanosy w cieście francuskim

Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na 16 prostokątów. Kabanosy (ja miałam dość długie kabanosy) kroimy na 3 części. Na każdy prostokąt nakładamy łyżeczkę (lub troszkę mniej) ketchupu, posypujemy oregano. Kabanosa zawijamy żółtym serem, rolujemy w ciasto, dokładnie łączymy końce ciasta.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 02.03.2017 18:39
Fajny pomysł
Stenka 02.03.2017 17:52
ciekawa propozycja
w mojej kuchni 02.03.2017 16:53
moje smaki do zjedzenia
slodkieniebo 02.03.2017 10:35
Uwielbiam takie imprezowe przekąski :)
Wacław 02.03.2017 09:38
fajna przekąska :-)
RenataZ-et 02.03.2017 09:28
smaczna przekąska
Konczi 02.03.2017 08:09
lubię takie przekąski
Wiesława1 02.03.2017 06:44
Super propozycja
Krzysztof15 02.03.2017 06:08
ciekawy przepis
Franciszek 02.03.2017 00:12
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak