Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podsmażana kasza

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 2 woreczki
boczek ok 15 dag
cebula 1 szt mniejsza
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Podsmażana kasza

Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Osączyć. Boczek pokroić w plastry(można dowolnie) i podsmażyć na patelni. Cebulę obrać i drobno pokroić. Zrumienić razem z boczkiem. Dodać kaszę razem wymieszać i dość mocno doprawić do smaku. Można podawać z mizerią albo surówką ale najlepiej smakuje z zsiadłym mlekiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak