Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z dwóch rodzajów mięs

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka z indyka wolno gotowane (2 sztuki)
karkówka 500-600 gram
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
majeranek
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z dwóch rodzajów mięs

Kroki postępowania

1
Skrzydła z indyka pieczemy w piekarniku według przepisu na opakowaniu.
Po upieczeniu mięso studzimy.
Karkówkę mielimy w maszynce do mięs na mielone.
Krok 1 - Pieczeń z dwóch rodzajów mięs  foto
2
Przestudzone mięso z indyka obieramy z kości i mielimy w maszynce.
Krok 2 - Pieczeń z dwóch rodzajów mięs  foto
3
Do zmielonego mięsa dodajemy przyprawy do smaku i wbijamy jajko.
Wszystko razem dokładnie mieszamy - wyrabiamy.
Krok 3 - Pieczeń z dwóch rodzajów mięs  foto
4
Przyprawione mięso przekładamy do formy keksówki lub do foremki aluminiowej, równamy.
Wkładamy w rękaw do pieczenia i pieczemy w piekarniku ok. godziny w 180 stopniach.
Krok 4 - Pieczeń z dwóch rodzajów mięs  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MarysiaB 02.03.2017 11:03
smaczna pieczeń
jagoda5913 02.03.2017 00:20
dobra pieczeń .
Marta1986 01.03.2017 20:06
pyszności mniam
halina17 01.03.2017 17:49
Dobra , domowa pieczeń.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak