Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa fasolowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

200 g fasoli
1 l bulionu warzywnego
cebula duża
1 ząbek czosnku
1 łyżka majeranku
ulubiona kiełbasa
3 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 12%
4 ziarna ziela angielskiego
2 liście laurowe
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa fasolowa

Fasolę namaczamy w wodzie na noc, następnie gotujemy ją do miękkości. Kiełbasę kroimy w plasterki i smażymy na patelni (można spróbować bez oleju, powinna puścić nieco tłuszczu), przekładamy ją do miseczki. Na tej samej patelni smażymy poszatkowaną cebulę i czosnek. Zalewamy bulionem. Dorzucamy do tego ugotowaną fasolę, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, chwilę gotujemy na małym ogniu. Całość miksujemy blenderem (wcześniej wyciągamy ziele i liście laurowe, nie będą nam potrzebne) na gładki krem, na wszelki wypadek można przetrzeć zupę przez gęste sito. Wlewamy z powrotem do garnka, dodajemy jogurt (śmietanę), chwilę podgrzewamy (nie gotujemy). Fasolową podajemy w miskach, z dodatkiem ulubionej kiełbasy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 05.03.2017 09:52
bardzo pyszna zupa
Bernadeta1 03.03.2017 14:22
smaczna zupka
Mati13 03.03.2017 14:05
apetyczna zupa
marzut 03.03.2017 08:04
Ciekawy przepis
kasia.s 03.03.2017 07:58
Aż ślinka cieknie :)
ania2610 02.03.2017 18:11
pyszna zupa!
wyattearp 02.03.2017 12:25
super zupka .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak