Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka zupa warzywno-rybna z mlekiem kokosowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z morszczuka 4 szt
pstrąg łososiowy 2 płaty
cebula biała 1 szt
marchew 1 szt
ziemniaki 2 szt
zielona fasolka szparagowa 1 szklanka
groszek zielony 1/2 szklanki
mleko kokosowe 1/2 puszki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sos sojowy 4 łyżki
imbir 1 łyżeczka
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
olej kokosowy
zielona pietruszka 1 garść
czosnek ząbki 3 szt

Porada

Zachowujemy zasugerowaną przeze mnie kolejność gotowania warzyw. Najdłużej staje się miękka marchewka a najkrócej groszek.

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka zupa warzywno-rybna z mlekiem kokosowym

Kroki postępowania

1
Do garnka wlewamy 1 litr wody, dodajemy pokrojoną w półplasterki cebule oraz pokrojoną i liść laurowy w plasterki marchew.
Krok 1 - Lekka zupa warzywno-rybna z mlekiem kokosowym foto
2
Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki.
Krok 2 - Lekka zupa warzywno-rybna z mlekiem kokosowym foto
3
Ryby kroimy w mniejsze kawałki. Nie za małe, gdyż i tak podczas gotowania ryba się rozpadnie.
W moim przypadku jest to morszczuk argentyński i pstrąg tęczowy łososiowy.
Krok 3 - Lekka zupa warzywno-rybna z mlekiem kokosowym foto
4
Rybę dodajemy do zupy.
Krok 4 - Lekka zupa warzywno-rybna z mlekiem kokosowym foto
5
Następnie dodajemy zieloną fasolkę.
Doprawiamy zupę sosem sojowym, pieprzem oraz solą.
Krok 5 - Lekka zupa warzywno-rybna z mlekiem kokosowym foto
6
Następnie dodajemy groszek.
Krok 6 - Lekka zupa warzywno-rybna z mlekiem kokosowym foto
7
Na oleju kokosowym podsmażamy czosnek, który wraz z olejem dodajemy do zupy.
Krok 7 - Lekka zupa warzywno-rybna z mlekiem kokosowym foto
8
Kolejno wlewamy mleko kokosowe uprzednio wymieszane z odrobiną zupy.
Dodajemy tuz przed podaniem posiekana natkę pietruszki.
Krok 8 - Lekka zupa warzywno-rybna z mlekiem kokosowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 03.03.2017 10:17
fajna zupka
edytazaw89@wp 01.03.2017 22:09
Wygląda pysznie
halina17 01.03.2017 18:00
Dobra propozycja na zupę warzywno-rybną.
agnieszka214 01.03.2017 12:47
z mleczkiem jeszcze nie próbowałam
Futka 01.03.2017 12:45
Pyszna i pożywna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak