Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka ze szpinakiem i serem -ciastem francuskim otulony :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójna pierś
ciasto francuskie 1 opakowanie
przyprawa do gyrosa 1 łyzeczka
olej do smażenia 1 łyżka
szpinak mrożony 8 brykietów
masło 1 łyzka
ząbki czosnku 2 sztuki
sól i pieprz 1\3 łyżeczki
ser żółty 100 gram
jajko 1 sztuka
Czarnuszka nasiona Prymat 0,5 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka ze szpinakiem i serem -ciastem francuskim otulony :)

Kroki postępowania

1
Fileta z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i obsypujemy przyprawą do gyrosa. Podsmażamy na oleju około 10 minut.
Krok 1 - Filet  z kurczaka ze szpinakiem i serem -ciastem francuskim otulony :) foto
2
Ciasto fransuckie rozkładamy- nacinamy boki.
Krok 2 - Filet  z kurczaka ze szpinakiem i serem -ciastem francuskim otulony :) foto
3
Na środku nakładamy farsz z mięsa .
Krok 3 - Filet  z kurczaka ze szpinakiem i serem -ciastem francuskim otulony :) foto
4
Masło roztapiamy-umieszczamy tam brykiety szpinaku wraz z ząbkami czosnku oraz solą i pieprzem,.
Krok 4 - Filet  z kurczaka ze szpinakiem i serem -ciastem francuskim otulony :) foto
5
Na warstwie mięsa umieszczamy warstwę szpinaku.
Krok 5 - Filet  z kurczaka ze szpinakiem i serem -ciastem francuskim otulony :) foto
6
Kolejno obsypujemy potartym żółtym serem.
Krok 6 - Filet  z kurczaka ze szpinakiem i serem -ciastem francuskim otulony :) foto
7
Zwijamy jodełkowo -smarujemy jajkiem i obsypujemy czarnuszką. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach. Smacznego :)
Krok 7 - Filet  z kurczaka ze szpinakiem i serem -ciastem francuskim otulony :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 24.06.2017 15:19
Nie robiłam jeszcze tego
adelajda 19.03.2017 13:27
Smaczny warkocz
Jagódka77 14.03.2017 19:14
bardzo lubię takie smakołyki
Motorek 04.03.2017 18:00
smaczne mięsko
paulette17 03.03.2017 16:37
Takie warkocze z ciasta francuskiego robię niemal identyczne :) bardzo smaczne i fajna przekąska podana np. z czerwonym barszczykiem :)
ania2610 01.03.2017 17:16
pysznie wygląda :)
magdow 01.03.2017 12:48
smaczny przepis
molanka 01.03.2017 11:25
ciekawy pomysł
jan_mag 01.03.2017 10:06
Smakowite to :)
wwwiolka 01.03.2017 09:54
Bardzo fajny przepis.
mirosława4 01.03.2017 08:51
zapowiada się smacznie
Babeczka35 01.03.2017 07:27
Bardzo pysznie;)
Wiesława1 01.03.2017 06:52
Lubię takie smaki
Krzysztof15 01.03.2017 06:12
wygląda apetycznie
IKrakowianka 28.02.2017 23:57
fajne połączenie :)
MagdalenaIC 28.02.2017 23:36
Pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak