WIENIEC BISZKOPTOWY Z CAŁYMI OWOCAMI I KONFITURA

WIENIEC BISZKOPTOWY Z CAŁYMI OWOCAMI I KONFITURA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • cukier

    1 szk
  • cukier waniljoey

    1 opakowanie
  • mąka pszenna

    1 szk
  • mąka ziemniaczana

    0,5 szk
  • cynamon

    1 łyeczka
  • proszek do pieczenia

    pół łyzeczki
  • olej

    0,5 szk
  • tłuszcz do formy

  • konfitura wiśniowa

    8 łyzek
  • jabłka

    8 średniej wielkości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obierz,ostroznie wytnij srodki z pestkami.W miejsca po gniazdach nasiewnnych włóz konfiture.Tortownice cienko posmaruj tłuszczem.Ustaw w niej przygotowane jabłka.Jajka ubij razem z cukrem i cukrem waniljowym na puszysta jasnokremowa mase.Wsyp obydwie maki uprzednio wymieszane z proszkiem.Dodaj cynamon.Dodaj olej i zmiksuj wszystko na gładkie ciasto.Jabłka zalej przygotowanym ciastem,Wstaw do piekarnika rozgrzanego do tem.180 stopni.Piecz40-45 minut.Po wystudzeniu ostroznie wyjmij z tortownicy.Podawaj np;ze smietana ubita na sztywno z cukrem waniljowym z odrobina cynamonu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat