Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń czekoladowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

400 ML MLEKA
2 zoltka
1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
2 łyżki cukru waniliowego
5 kostek gorzkiej czekolady
1 łyżeczka masła

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń czekoladowy

Do 300 ml mleka dodajemy masło, podgrzewamy. W misce ucieramy żółtka z cukrem, później dodajemy mąkę i resztę mleka, dokładnie mieszamy. Do gotującego mleka powoli wlewamy zawartość miski, ciągle mieszamy - aż do zgęstnienia. Wyłączamy gaz i wrzucamy czekoladę, mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 25.03.2017 19:42
bardzo lubię budyń czekoladowy, muszę kiedyś zrobić
ttrytka 01.03.2017 13:09
ładnie podane, cieszy oko
Agnieszka-87-25 28.02.2017 17:36
smaczny budyń
Konczi 28.02.2017 16:31
wygląda pysznie
norweska20 28.02.2017 15:40
apetycznie podany :)
Wiktoria29 28.02.2017 15:04
prosty i pyszny
Mniam 28.02.2017 14:51
Smaczny i szybki deser :)
Klausia 28.02.2017 13:34
muszę spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak