Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OPONKI

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 2 Szklanki
cukier 1 Szklanka
jajko 2 Sztuki
twaróg 200 Gram
proszek do pieczenia 2 Łyżeczki
smalec Do smażenia
cukier puder Do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: OPONKI

Mąke przesiać, dodać cukier, jajka, zmielony twaróg, proszek do pieczenia. Wyrobić ciasto. Rozwałkować. Szklanką wykroić kółka, następnie środki wykroić kieliszekm. Smażyć na rozgrzanym smalcu z dwóch stron na złoty kolor. Gdy ostygną posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 28.02.2017 09:18
bardzo apetyczne
Franciszek 28.02.2017 01:02
dobre do kawy
Bernadeta1 27.02.2017 20:03
bardzo lubię, pyszne
Marta1986 27.02.2017 19:20
pysznosci mniam
Krzysztof15 27.02.2017 19:12
bardzo lubuię
dodi 27.02.2017 19:06
zjadłabym z chęcią
Małgorzata92 27.02.2017 18:54
Uwielbiam :)
Aleksandra/Olcia 27.02.2017 18:50
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak